Friske salater – perfekt som tilbehør til grillmad

0
2308

Grillmad handler ikke kun om kød, brød, ketchup og sennep. Om sommeren er mange råvarer helt friske og lækre, og det skal da udnyttes til nogle lækre salater, der er perfekte som tilbehør til grillmaden. Hold gerne øje med sæsonens råvarer som friske ærter, tomater, jordbær, rabarber og nye kartofler. De smager af endnu mere når de er i sæson, og samtidig er det bedre for miljøet at spise efter sæson og støtte lokale landmænd.

Ofte kommer de friske råvarer på tilbud når de er i sæson, da der er masser af det, og det skal da udnyttes!

Græsk salat

Græsk salat er en klassiker, som de fleste nok kender fra deres besøg i Grækenland. Salaten består af agurk, tomat, rødløg, feta og oliven og bliver ekstra lækker, hvis den også serveres med brød og tzatziki.

Tomatsalat

De fleste kender også tomatsalaten. Den er super enkel, men er utroligt smagfuld, især hvis der bruges helt friske og lækre tomater. Tomatsalaten består af tomat, mozzerella og basilikum og kan naturligvis varieres efter ønske. Nogle tilsætter også rødløg eller drypper med balsamico for ekstra smag.

Klassisk kartoffelsalat

Den klassiske kartoffelsalat er en favorit hos mange, og nogle har endda meget kraftige holdninger til hvilken opskrift der er den rigtige. De fleste opskrifter varierer over standardopskriften med en hvid dressing, nye kartofler, lidt grøntsager og løg, samt friske krydderurter.

Salat med vandmelon, feta og rødløg

Denne salat med vandmelon er blevet meget populær de senere år. Kombinationen af den søde og vandholdige vandmelon, den salte feta, de friske ærter, bitre rucola og rødløg er en helt særlig oplevelse. Salaten kan varieres i det uendelige, og du kan bruge lige hvad du har lyst til og hvad du har i køleskabet.

Pastasalat

Med en pastasalat kan du også bare slå dig løs! Kombinér din favorit type pasta med lækre grøntsager og en god dressing. Måske skal pastasalaten toppes med ristet bacon og purløg?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here