Døjer du med husmår?

0
1652

Husmår afføring er et klart tegn på husmårens tilstedeværelse. Er du I tvivl om, hvorvidt det er en husmår på dit loft, kan du derfor gå på jagt efter dens afføring.

Sådan genkender du husmår afføring

Når du skal bekæmpe en mår på loftet er det en præmis, at du er sikker på, at der er tale om en husmår.

Det er nemt at spotte husmårens afføring. Ekskrementerne er snoede i enderne, typisk 8-10 cm lange og 1-2 cm bredde. Nærstuderer du husmår afføring så vil du finde knogler og fjer, kerner fra bær og nødder. Husmår har tendens til at anvende same sted til sin afføring og du vil i mere grelle tilfælde støde på en større bunke af afføring.

Til sammenligning med afføring fra rotter og mus, så er disse markant mindre og spredt ud over et større areal. Tættest på husmårens afføring er kattens, men selv denne er nem at adskille fra husmåren – og typisk vil du også have en fornemmelse af, hvis der kunne være tale om en kat på dit loft.

Slip af med husmår afføring

Som en del i det, at slippe af med husmår på loftet er det centralt, at man bortskaffer alle tegn på husmårens tilstedeværelse. Herunder dens afføring. Årsagen er, at husmåren vil kunne fornemme sin egen tilstedeværelse og dermed territorium, såfremt dens afføring forbliver uberørt. Derudover er husmårens afføring uhumsk og kan over tid udvikle sig til en ildelugtende omgang. Du skal derfor sørge for at rydde op efter måren og eventuelt fjerne pletter fra husmårens afføring og urin.

Du behøver ikke frygte husmåren, når du befinder dig på dens territorium. Modsat sine artsfæller er husmåren vant til at leve tæt på mennesker. Det betyder dog ikke, at den ikke også er menneskesky. Husmåren vil således ikke være synlig når du færdes på loftet.

Husmårens afføring er proppet med ammoniak, som både lugter og misfarver. Et godt middel til at fjerne resterne fra husmårens afføring er oxalsyre. Oxalsyre er et gængs produkt og tilgængeligt i dit lokale byggemarked. Find en vejledning til brug på produktet eller forsøg med en 10% koncentreret opløsning. Påfør med pensel og fjern med en rens efter med koldt vand på en klud efter.

Slip af med husmåren

Når dit loft er fri for husmår afføring, er du klar til at påbegynde selve bekæmpelsen. Til formålet findes flere forskellige løsninger. Mindre effektive løsninger er mårfælder og ultralyd, mens en nem og ubesværet fordrivelse sker med duft. Produktet Mårstop er udviklet til netop dette. Find produktet her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here