Brug planter i indretningen

0
1880

Mange forbinder kun planter med haven. Men det er en skam, da de smukke grønne planter også kan pynte og skabe liv indendørs. Du behøver heldigvis ikke at være en gartner for at passe dine stueplanter, ofte kan det klares med ugentlige vandinger, en aftørring en gang imellem, måske nogle omplantninger og lidt gødning.

Vælg de rigtige planter til hvert rum

Ikke alle planter kan tåle for meget sol, nogen kan ikke tåle for meget skygge og rigtig mange planter kan ikke tåle at stå i et fugtigt miljø. Lav derfor altid din research og vælg kun planter du ved kan tåle at stå i de rum og på de placeringer, hvor du gerne vil have dem.

Det kan nemlig være rigtig flot med en plante hængende ned fra loftet i hjørnet på badeværelset, men hvis ikke den kan tåle et fugtigt miljø, vil planten ikke overleve længe.

Rigtig mange har også gjort den fejl at placere deres planter for lyst, hvilket får dem til at visne. Nogle vindueskarme har ganske enkelt sol i for mange timer til at planten kan overleve. Andre planter skal have direkte sol, men mange begår den fejl at placere dem i mørke gange eller dybt inde i skyggefulde reoler.

Nemme planter

Hvis du ikke vil ud i krævende planter, der ofte skal have opmærksomhed og kærlighed, kan du i stedet vælge nogle nemme planter, der næsten ikke kræver nogen pasning.

Sukkulenter og kaktusser (frit valg på alle hylder)

Sukkulenter og kaktusser kan overleve selv de tørreste og varmeste klimaer, som de kender det fra ørkenen. Derfor kan de højst sandsynligt også overleve hjemme ved dig! Om vinteren går de i dvale og skal ikke have meget vand. Om sommeren skal de have en smule mere, men pas på ikke at overvande den.

Guldranke

En guldranke er en nem plante, der faktisk kan tåle de fleste rum. Både lyse og mørke, og faktisk også badeværelser uden vinduer. Guldranken er en hængeplante, og den er derfor flot at have stående på borde og andre steder hvor den gerne må lade bladene hænge nedad. Vand guldranken 1 gang om ugen om vinteren og 2 gange om ugen om sommeren. Hvis bladene bliver slatne, er det fordi den trænger til vand. Læs mere om guldranken her.

Pilea Peperomioides (Kinesisk pengeplante)

Pilea er en populær plante i indretningen, og heldigvis er den også utroligt nem at holde. Den er nemlig ret svær at slå ihjel! Hvis den hænger lidt trænger den til lidt vand, men pas på ikke at overvande den, for det er den heller ikke glad for.

Stil den gerne lyst, men ikke i for mange timers direkte sol om dagen. Planten er super flot i reoler og på borde, da de fine runde blade er meget dekorative.

Til den mere erfarne planteven

Selvom rigtig mange planter skal passes på samme måde, er der bare nogle planter der kræver lidt mere. Nogle gange har man bare en placering, der er perfekt til en flot plante, men den er i total skygge eller fuld sol hele dagen.

Smaragdblad (Zamioculcas zamiifolia)

Smaragdblad, eller ZZ plante, som den også hedder nogle steder, er en smuk og meget populær plante i de danske hjem. Derudover er den også luftrensende, hvilket er et kæmpe plus. ZZ planten skal placeres skyggefuldt og ikke have direkte sollys. Vand den ca. 1 gang i ugen og lad den tørre lidt ud mellem vandingerne, da den endelig ikke må få for meget vand.

Gummitræ

Selvom gummitræet som udgangspunkt er en nem plante, kræver den alligevel lidt opmærksomhed. Den skal stå lyst, men ikke i direkte sol. Det betyder at den gerne skal have en placering i nærheden af vinduet, men ikke i vindueskarmen. Gummitræet kan også godt tåle at tørre en smule ud mellem vandingerne, men skal alligevel have vand for at overleve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here