Sådan indretter du din tilværelse bæredygtigt

0
1724
Saadan-indretter-du-bæredygtigt

Der er i de sidste par år kommet et større fokus på at leve mere bæredygtigt. Men gamle vaner brydes ikke så nemt, og mange har svært ved at tilrettelægge deres tilværelse efter et mere bæredygtigt princip. Vi har levet på samme måde hele vores liv, og det er ikke nemt at lave om på.

Gør op med “brug og smid væk-kulturen”

Rigtig mange køber tøj, sko og møbler, de ikke har brug for eller ikke er helt vilde med. Nogen tager på en shoppetur bare for at købe et eller andet. Begreber som “retail therapy” har floreret længe rundt på internettet. Stop i stedet op og tænk om du virkelig har brug for flere ting. Det sparer penge at lade være, og ofte bliver man ikke gladere af at shoppe.

Tænk i stedet længe over hvad du mangler, køb i gode materialer og fra bæredygtige brands. Så kan du også sælge det videre, når du ikke længere har brug for det.

Spis efter sæson, køb lokalt og spis mindre kød

Et af de store steder i ens liv, der virkelig kan ændre ens CO2-aftryk, er at kigge på sine madvaner. Udover at kød er en stor klimasynder, har vi også et for stort forbrug af eksotiske frugter og grøntsager. De skal flyves om på den anden siden af jorden, og det bruger unødvendig meget transport. Prøv så vidt muligt spise grøntsager efter hvad der er i sæson lige nu. Så er der også større mulighed for at købe fra danske frugt- og grøntavlere, du støtter lokaløkonomien og udleder mindre CO2 på transporten.

Flyv mindre på ferie

Dette punkt er den sværeste for mange danskere. Vi er så vant til at rejse på ferie flere gange om året, for at slippe for den danske kulde og våde sommer. Men flyrejser er desværre ikke specielt bæredygtige, og da flyrejser er blevet meget billige, er der flere og flere der tager på dem.

Tænk i stedet på begrebet ferie på nye måder. Er det ikke lige så afslappende at tage en uge i sommerhus i det danske sommerland? Måske kan I tage på en sejltur, vandretur, camping, bilferie eller sejle i kajak på Kongeåen. Ferie handler i lige så høj grad om hvem man er sammen med og hvad man laver, og ikke nødvendigvis hvor man er henne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here