Indret et moderne og hyggeligt hjemmekontor

0
1353

Inden du begynder at indrette hjemmekontoret eller det lille dedikerede arbejdshjørne derhjemme, er det vigtigt at du gør det helt klart hvad pladsen skal bruges til. Er det et rum til videoredigering, en skrivestation eller måske er det her at du skal udleve dine kreative sysler? Hvilket udstyr du skal bruge, indretning med borde og stole, samt praktikken med ledninger, lys og meget andet afhænger af hvad du skal bruge pladsen til.

Arbejd hjemmefra – effektivt!

Gør dit hjemmekontor til et behageligt rum, hvor du har de bedste betingelser for at få noget fra hånden.

Uanset om du arbejder hjemmefra hver dag eller bare en gang imellem, er det vigtigt at have et sted der giver dig mulighed for fordybelse og ro til at arbejde. Hvis du har en fast arbejdsstation, kan hele forberedelsen af arbejdet foregå både hurtigere og nemmere når du ikke behøver at finde papirer, mapper, computer og diverse andre materialer frem hver gang du skal arbejde.

Hvis du har et rum derhjemme, der allerede er hjemmekontor, har du mulighed for at inkludere bogreoler, tavler og andet som du har brug for til dit arbejde i indretningen. Det kan give dig det perfekte sted til fordybelse, med plads til fred og ro og masser af dedikeret arbejdstid, når der er styr på de omkringliggende faktorer.

Indret en arbejdsstation i et hjørne

Men så heldig er alle ikke. Rigtig mange må nøjes med et skrivebord i hjørnet af stuen eller soveværelset, eller simpelthen benytte spisebordet som arbejdsstation. Det kræver noget helt andet end et hjemmekontor, hvor du kan efterlade arbejdet og lukke døren indtil næste dag.

Hvis din arbejdsstation befinder sig i et lille hjørne af stuen eller soveværelset, er det vigtigt at skrivebordet holdes ryddeligt, så det er pænt at kigge på. Især hvis bordet også skal fungere som spisebord eller hvis der kommer gæster.

Ved en arbejdsstation i et gæsteværelse, kan det være en fordel af vælge multifunktionelle møbler, der hurtigt kan ændres til at passe til værelsets mange formål. Mange reoler kan fås med indebyggede skriveborde, der kan klappes sammen når de ikke bruges. Så har værelset opbevaring til kontorartikler, men skrivebordet fylder ikke, når hjemmekontoret er pakket sammen.

Vælg det rette udstyr

Du tilbringer mange timer ved skrivebordet og derfor skal både bord og stol passe godt til dig. Alt for mange får ondt i nakke og ryg, fordi de sidder forkert og for længe på deres arbejdsplads. Afhjælp problemet ved at vælge en ergonomisk korrekt stol, og gerne et skrivebord der giver dig mulighed for at stå op en gang imellem. Hvis ikke det er muligt at have et hæve/sænke-bord, så sørg for at holde mange pauser hvor du bevæger dig i løbet af arbejdsdagen.

Skal du redigere video, er det også vigtigt med en god skærm og de rette afstand til skærmen fra din placering. Godt lydudstyr er også vigtigt, og det samme er muligheden for at justere lyset i rummet. Måske skal computeren ikke placeres modsat vinduet for at undgå genskær, og måske skal du ikke placere en lampe, så der kommer skygge på computeren eller over dit arbejde.

Tag også et kig på Bolius‘ guide til indretning af et godt hjemmekontor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here