Dette indhold er sponsoreret
Det er som altid vigtigt, at alt er i orden, når der skal foretages en bolighandel. Som regel gør man brug af en ejendomsmægler eller køberrådgiver, men der er endnu en løsning, som kan skabe noget ekstra sikkerhed ved bolighandel – nemlig boligadvokaten.
Hvad er en boligadvokat?
Uanset om det handler om køb eller salg af boligen, så specialiserer en boligadvokat sig i de juridiske aspekter af bolighandlen. Det kan også være, at boligadvokaten kan hjælpe køber eller sælger med at finde rundt i det boligmarked, som man nu befinder sig i, men dette hjælper ejendomsmægleren eller køberrådgiveren selvfølgelig også med. Samtidig kan en boligadvokat hjælpe med at facilitere kommunikationen mellem de involverede parter på hver side af forhandlingsbordet.
Tre vigtige hovedpunkter
Det kan selvfølgelig altid hjælpe, hvis man kender lidt til nogle af de punkter, som en boligadvokat kan hjælpe med, når det kommer til det juridiske. Tre juridiske hovedpunkter kan heraf være berigtigelse af bolighandlen, udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelsen; samt gennemgåelse af den endelige købsaftale.
Det første hovedpunkt, berigtigelse af bolighandlen, inkluderer udarbejdelse og tinglysning af skødet, som omhandler den juridiske overførsel af ejerskabet af boligen til køberen. Denne proces skal være med til at sikre, at boligaftalen ikke er en aftale mellem køber og sælger, men er en legitim juridisk gyldig aftale, der underskrives uden problemer.
Når det så kommer til det andet hovedpunkt, nemlig udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelsen, så indeholder refusionsopgørelsen de boligudgifter, som betales forud af sælgeren. Gøres dette ordentligt, så kan sælgeren undgå at betale for perioden efter købsaftalen er færdiggjort.
Det sidste hovedpunkt er den endelige købsaftale. Her vil boligadvokaten kigge efter, om forholdene passer, som de skal, og dermed om de er til kundens fordel. Nogle eksempler på forhold heraf kan være forkøbsret og hjemfaldspligt samt forhold, der kan relateres til ejer- og grundforeninger, ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og energimærkning.
Kan bruges sammen med ejendomsmægler eller køberrådgiver
Med tanke på alt det, som boligadvokaten hjælpe med, så kan det måske for nogen være nemt at tro, at boligadvokaten er alt, man har brug for, når man skal købe eller sælge bolig. Dette kan selvfølgelig være sagen, hvis man vælger for at foretage et selvsalg, men som regel kan boligadvokaten bruges sammen med ejendomsmægleren eller køberrådgiveren. Her vil boligadvokaten kunne være et ekstra parti, som kigger alle de juridiske dokumenter igennem, inden de underskrives.
Det er endda sådan, at de fleste ejendomsmæglere og banker foreslår, at man gøre brug af en boligadvokaten ved enhver bolighandel. Så det kan altid være en god idé at få lidt ekstra hjælp til bolighandel.